ΚΕΔΗΚ

From the blog

Νέα - Ανακοινώσεις

Χριστουγεννιάτικες δράσεις των δομών της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.

Περιμένοντας την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη, οι Δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κασσάνδρας ασχολήθηκαν με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, πέρασαν το χρόνο τους φτιάχνοντας τα δικά τους πρωτότυπα στολίδια, το δικό τους Αϊ Βασίλη, στόλισαν το δέντρο τους, ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικα θέματα και έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, έπαιξαν με τον αγώνα των χιονάνθρωπων και άλλα πολλά ώστε διασκεδάζοντας, να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν το γιορτινό κλίμα των ημερών.

Κ.Δ.Α.Π. Καλάνδρας: Κάνανε κατασκευές για να στολίσουνε το έλατο  της πλατείας τους αλλά και για τα δέντρα του σπιτιού και της τάξης τους. Είδανε χριστουγεννιάτικες ταινίες για να μπούνε στο εορταστικό κλίμα και φτιάξανε αμέτρητα ποπ κορν! Τα μπισκοτάκια βουτύρου που πλάσανε και ψήσανε  μοσχοβόλησαν σε όλο το σχολείο. Ελπίζουμε να του άρεσαν τα μπισκοτάκια μας!

Κ.Δ.Α.Π. Καλλιθέας: Στολίσανε το δέντρο τους, κατασκεύασαν ημερολόγιο, χιονονιφάδες, χριστουγεννιάτικο αστέρι από χάρτινες σακούλες και παίξανε κινητικά παιχνίδια, κουίζ, κάρτες μνήμης που σχετίζονται με τον χιονάνθρωπο, τον Αϊ Βασίλη και τους ταράνδους.

Κ.Δ.Α.Π. Παλιουρίου: Φτιάξανε τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό και κουκουνάρια. Κάνανε χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και γράψανε γράμμα στον Αι Βασίλη. Βάψανε και ζωγράφισαν γυάλινα βάζα με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις. Τέλος στολίσανε το μικρό μας δεντράκι, τραγουδήσανε και χορέψανε τα κάλαντα!

Κ.Δ.Α.Π. Πολυχρόνου: Γεμίζοντας λοιπόν τις ψυχές τους με χαρά και χαμόγελα, χορέψανε,  παίξανε, και φτιάξανε διάφορες κατασκευές μεταμορφώνοντας την αυλή τους σε Παραμυθούπολη του ΚΔΑΠ. Μια αυλή… βγαλμένη από παραμύθι!!! Μια αυλή…με χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο χρώμα για ένα μαγικό καλωσόρισμα!!! Καράβι (ένα πανάρχαιο έθιμο της ναυτικής πατρίδας μας), ξύλινοι τάρανδοι, χιονάνθρωπος (από ανακυκλώσιμα υλικά), μπάλες από νήμα πλεξίματος
είναι οι κατασκευές μας που, μεταμόρφωσαν την αυλή μας!!!

Παιδικός Σταθμός Αφύτου: Κατασκευή φάτνης, κατασκευή ταράνδου με χαρτοδιπλωτική, ο σκούφος του Αϊ Βασίλη, χριστουγεννιάτικο δεντράκι με δακτυλίτσες για στολίδια, πίσω του κρύβει το γράμμα για τον Αϊ Βασίλη, αστεράκια με σκουφάκι του Αϊ Βασίλη.

Παιδικός Σταθμός Καλάνδρας: Με την βοήθεια των παιδιών στολίσανε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με αλατοζύμη κάνανε με τα παιδιά στολιδάκια αστέρια και τα έβαψαν με τέμπερες, χρωμάτισαν τον Ιωσήφ, τη Μαρία και τον Ιησού και τα κόλλησαν στη φάτνη, κάνανε Χριστουγεννιάτικη κάρτα όπου τα παιδιά έριξαν τέμπερα σαν χιόνι και κόλλησαν το δέντρο και τέλος κάνανε ημερολόγιο και τα παιδιά έβαψαν το δέντρο και κόλλησαν τα πομ πομ.

Παιδικός Σταθμός Ν. Σκιώνης: Μιλήσανε για τη γέννηση του Χριστού, τα ήθη και έθιμα, στολίσανε το δέντρο με στολίδια που φτιάξανε, ακούσανε και είπανε κάλαντα, διαβάσανε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και φτιάξανε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές όπως Άγιο Βασίλη που κατεβαίνει από την καμινάδα, φαναράκια από μεταλιζέ χαρτόνι, στεφανάκια από μακαρόνια, κάρτες με ευχές και χιονόμπαλα από πλαστικό καπάκι.

Παιδικός Σταθμός Πευκοχωρίου: Τις γιορτινές αυτές μέρες ο παιδικός σταθμός γέμισε με χρώματα, κορδέλες χρυσόσκονες ,στολίδια ,μυρωδιές ,φώτα, λάμψη ….Η μαγεία των Χριστουγέννων έγινε αισθητή και πλημμύρισε τις καρδιές όλων τους. Κυρίως όμως , νιώσανε την ΑΓΑΠΗ  που απλώνεται παντού τις αγίες αυτές ημέρες. Λίγη από την αγάπη αυτή, θελήσανε να μοιραστούνε με κάποια παιδιά που βιώνουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Συγκεντρώσανε 30 κιβώτια με τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής και παιχνίδια και με χαρά και ενθουσιασμό τα μοιράσανε.

Η αγκαλιά για τα παιδιά, στηρίζεται στο συναίσθημα και σκοπός μας είναι, να εξασφαλίσουμε μια ζεστή αγκαλιά, σε όλα τα παιδιά.

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.

Λειβαδιώτης Ηρακλής

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βορείου Ελλάδος, έναν συνεκτικό ιστό ανάμεσα στον άνθρωπο και την τέχνη.

Περισσότερα