ΚΕΔΗΚ

From the blog

Νέα - Ανακοινώσεις

Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού o Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός We4all,  διοργάνωσε στις 6 Νοεμβρίου 2021 τη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση και προσκάλεσε όλους τους πολίτες να φυτέψουν ένα φυτό, ένα λουλούδι, ένα δεντράκι, όπου βρίσκονται και όπου επιτρέπεται από τον Δήμο τους.

Στην δράση αυτή συμμετείχε ενεργά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας. Οι μικροί μαθητές των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ημέρα αυτή μέσα από τις δράσεις τους.

ΚΔΑΠ Πολυχρόνου :  τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στη διαδικασία της φύτευσης και μάθανε να αγαπάνε και να  προστατεύουν το περιβάλλον. Έφτιαξαν τις δικές τους εντυπωσιακές γλάστρες, ανακυκλώνοντας παλιά ελαστικά αυτοκινήτου και η  παιδική χαρά του Πολυχρόνου γέμισε με χρώματα και γέλια. Οι αντιδράσεις των παιδιών ήταν πολύ θετικές, απόλαυσαν την επαφή με τη φύση και συμμετείχαν με πολύ χαρά. Το σύνθημα της δράσης τους ήταν : «Αν όλοι μαζί δράσουμε συντονισμένα μπορούμε να πετύχουμε πολλά και γρήγορα!!!»

       ΚΔΑΠ Καλάνδρας :  Φύτεψαν πανσέδες και χρυσάνθεμα στο χώρο τους, όπου  βρίσκονται τις περισσότερες ώρες της ημέρας . Έτσι συμβάλανε ώστε  ο χώρος τους  να είναι καθαρός και περιποιημένος  με σύνθημα :  «Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε πρέπει να το σεβόμαστε και να το αγαπάμε γιατί μας φιλοξενεί .»

 

Παιδικός Σταθμός Πευκοχωρίου : Διάβασαν με τα παιδιά  παραμύθια (ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ  ΕΔΙΝΕ του Σελ Σιλβερσταιν , ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ της Στέλλας Βλαχοπούλου), ζωγράφισαν την αναδάσωση και ομορφύναν τον προαύλιο χώρο του σχολείου, αλλά και της γειτονίας, φυτεύοντας λουλούδια και δέντρα.

Κάτι μικρό από μικρά παιδιά, αλλά τεράστιας σημασίας για όλους!!!

 

       Παιδικός Σταθμός Καλάνδρας :   Αφού διάβασαν στα παιδιά  το βιβλίο “Πώς μεγαλώνει ένα φυτό;”, στη συνέχεια χρωμάτισαν το φύλλο εργασίας σχετικά με το τι χρειάζεται ένα φυτό για να μεγαλώσει,  κόλλησαν τα στάδια ανάπτυξης του λουλουδιού και βγήκαν στον προαύλιο χώρο όπου έσκαψαν, φύτεψαν τα δεντράκια και  τα πότισαν.

ΚΔΑΠ Κασσανδρείας :  Φυτεύσανε  δεντράκια και αρωματικά φυτά στην αυλή του σχολείου, στέλνοντας το μήνυμα: «Ένα δεντράκι για κάθε παιδί, είναι το βήμα για μια νέα ζωή…»

 

ΚΔΑΠ Καλλιθέας : οργάνωσαν  με τα παιδιά  έναν περίπατο στον πεζόδρομο του χωριού και φυτέψαν συμβολικά σε κάποια παρτέρια εποχιακά λουλούδια. Τα παιδιά πήραν δωράκι κάποια μικρόφυτα να τα φυτέψουν στα γλαστράκια τους για να θυμούνται ότι ”ΦΥΣΗ σημαίνει ΖΩΗ”.

 

Στόχος της δράσης αυτής ήταν «να κάνουμε μαζί πραγματικότητα τη μεγαλύτερη εθελοντική φύτευση που έγινε ποτέ» .

Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να βοηθήσουμε την γη να θεραπευτεί προτού να είναι αργά.

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ

Ηρακλής Λειβαδιώτης

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βορείου Ελλάδος, έναν συνεκτικό ιστό ανάμεσα στον άνθρωπο και την τέχνη.

Περισσότερα