ΚΕΔΗΚ

From the blog

Νέα - Ανακοινώσεις

Ο Άγιος Βασίλης στους Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Παραμονές του θαύματος της γέννησης του μικρού Χριστού! Ημέρες αγάπης και δοτικότητας!! Μέσα σε όλο αυτό το γιορτινό κλίμα, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας  μοιράσε δώρα σε όλα τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ο Αϊ Βασίλης και οι βοηθοί του ήταν μαζί μας στην ώρα τους!! Επιτέλους έφτασαν!! Η χαρά των παιδιών ήταν ζωγραφισμένη στα αθώα και γεμάτα έκπληξη προσωπάκια τους. Τα γέλια τους γέμιζαν όλον το χώρο. Ναι!! Είναι αλήθεια! Ο αγαπημένος τους Άγιος τους θυμήθηκε και φέτος!! Χωρίς να κουραστεί, από το πρωί έως το βράδυ μοίραζε τα δώρα στους μικρούς του φίλους. Το έλκηθρό του είχε χαλάσει και το άφησε στην άκρη του δρόμου. Αλλά δεν μπορούσε να μην δώσει τα δώρα όπως τους το είχε υποσχεθεί. Πόσο τα αγαπάει τελικά τα παιδιά! Είτε καταφτάνοντας με κάποιο τροχοφόρο, είτε περπατώντας, μέσα στα προαύλια και στις αυλές για να τα συναντήσει. Το βράδυ έξω από τα παράθυρα χτυπούσε το τζάμι για να τον δουν.  Και βέβαια χωρίς να ξεχάσει κανένα παιδί! Η έκπληξη των παιδιών τεράστια! Το γράμμα που του έστειλαν εισακούστηκε, το είχε διαβάσει τελικά. Μα πώς ήταν δυνατόν να το είχε ξεχάσει; Μέσα στο σάκο του κουβαλούσε μαζί του βιβλία, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά επιτραπέζια παιχνίδια για να τα δώσει σε όλα τα παιδιά, και στα ήσυχα και σε αυτά που έκαναν τις μικρές τους σκανδαλιές. Οι δρόμοι της Κασσάνδρας πλημύρισαν από άκρη σε άκρη με τις παιδικές φωνές τους.

Αυτές τις μέρες στέλνουμε όλοι μαζί μια νοητή αγκαλιά σε κάθε συνάνθρωπό μας.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.

Λειβαδιώτης Ηρακλής

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βορείου Ελλάδος, έναν συνεκτικό ιστό ανάμεσα στον άνθρωπο και την τέχνη.

Περισσότερα