ΚΕΔΗΚ

Δημοτικές Επιχειρήσεις

Δημοτικό Ωδείο Κασσάνδρειας

Δημοτικό Ωδείο Κασσάνδρειας

Το δημοτικό ωδείο Δήμου Κασσάνδρας ιδρύθηκε το 1996 και είναι ίδρυμα αναγνωρισμένο από το κράτος. Ιδρύθηκε στην έδρα του δήμου με σκοπό να συμβάλλει στην μουσική παιδεία της νεολαίας και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Οι σπουδές αρχίζουν από την σχολική ηλικία με ειδικά προγράμματα μουσικής προπαιδείας και ολοκληρώνονται με την απόκτηση πτυχίου ή διπλώματος.

Γενικές πληροφορίες

Εγγραφές: Οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο ξεκινάνε από τις αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στα μέσα Νοεμβρίου.
Μαθήματα: Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα είναι ατομικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Τα υποχρεωτικά μαθήματα στα θεωρητικά της μουσικής γίνονται ομαδικά, σε ολιγομελή τμήματα.
Δίδακτρα: Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τρείς ισόποσες δόσεις και κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να είναι προσιτά σε όλους τους δημότες.
Εκπτώσεις: Σε περίπτωση που στο ωδείο μας σπουδάζουν παιδιά από την ίδια οικογένεια, γίνονται εκπτώσεις στα δίδακτρα. Έκπτωση γίνεται επίσης, στα ενεργά μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου που σπουδάζουν στο ωδείο.
Εξετάσεις: Οι εξετάσεις για τη χορήση πτυχίων και διπλωμάτων διενεργούνται ενώπιων επιτροπής, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται από το Δημοτικό Ωδείο είναι αναγνωρισμένοι από το κράτος.

Λειτουργούν τμήματα

Πιάνου – Αρμονίου
Κλασσικής & ακουστικής κιθάρας
Μπουζουκιού
Βασικών θεωρητικών (δωρεάν)
Ανωτέρων θεωρητικών
Μουσικής προπαίδειας (δωρεάν)
Το Ωδειο είναι επανδρωμένο με Διευθύντή και 2 καθηγητές οργάνων.

Τα μαθήματα γίνονται στην Κασσάνδρεια και στο Πευκοχώρι.
Υπεύθυνος κος Μπουλούσης Αθανάσιος 23740 22374 & 6932 945051