ΚΕΔΗΚ

From the blog

Νέα - Ανακοινώσεις

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας  διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη και τιμώντας  τους Έλληνες  που αγωνίστηκαν για  την ελευθερία ενάντια στον Τουρκικό ζυγό,  διοργανώνει δράσεις εμπνευσμένες από τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, θα προσφέρει  στα νήπια των παιδικών σταθμών και στους μαθητές των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και υπολοίπων δομών της επιχείρησης, ένα  ιστορικό τετράδιο  για τους ήρωες της Κασσάνδρας  ως ενθύμιο Ιστορικής μνήμης.  Με το τετράδιο αυτό αποδίδουμε φόρο τιμής  και στους δικούς μας αγωνιστές, που αντιστάθηκαν και κατόρθωσαν να εξεγερθούν και να υψώσουν το λάβαρο της επανάστασης του 1821 στην Χαλκιδική.

Στην Κασσάνδρα μας θρηνήσαμε πολλά θύματα και μεγάλες καταστροφές αλλά η προσφορά τους στον αγώνα της πατρίδας μας ήταν ανεκτίμητη για την ελευθερία του τόπου μας και θα μείνει ζωντανή στην μνήμη όλων μας.

 

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ

Ηρακλής Λειβαδιώτης

 

KASSANDRA FESTIVAL

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βορείου Ελλάδος, έναν συνεκτικό ιστό ανάμεσα στον άνθρωπο και την τέχνη.

Περισσότερα