ΚΕΔΗΚ

From the blog

Νέα - Ανακοινώσεις

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Η ημέρα που είναι αφιερωμένη στα παιδιά, που γεμίζουν χαρά και ομορφαίνουν όλον τον κόσμο. Έναν κόσμο που θα ήταν πολύ καλύτερος αν η αγνότητα και η αθωότητα που ξεχειλίζει σε όλες αυτές τις παιδικές ψυχούλες διοχετευόταν και στους ενήλικες. Χωρίς δόλο, χωρίς υστεροβουλία, χωρίς ιδιοτέλεια, έχοντας οδηγό μόνο τον αυθορμητισμό τους και την καθαρή τους καρδιά. Ας δανειστούμε όλοι λοιπόν αυτήν την καθαρότητα της καρδιάς τους και ας ξαναγίνουμε μέσα μας και πάλι παιδιά για να ομορφύνει επιτέλους ο κόσμος!

Οι Δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κασσάνδρας αναπτύσσουν δράσεις για να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τη σημασία που έχει το κάθε παιδί που έχουμε δίπλα μας και για το πόσο σημαντικός είναι ο πλήρης σεβασμός του ως αυτοτελή προσωπικότητα.

Κ.Δ.Α.Π. Πολυχρόνου: τα παιδιά ενημερώθηκαν και στη συνέχεια αποτύπωσαν σε εικαστικά έργα και βίντεο που δημιούργησαν ομαδικά, τα δικαιώματα τα οποία οφείλουμε να τους παρέχουμε ώστε να μπορούν ΟΛΑ τα παιδικά ματάκια -χωρίς καμία διάκριση- ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ!!! Ευχή μας είναι τα δικαιώματα των παιδιών να αποτελούν ΠΑΝΤΑ την ασπίδα που θα τα προστατεύει, βοηθώντας να «χτιστεί» ένας καλύτερος κόσμος για ΟΛΑ τους.

Παιδικός Σταθμός Πευκοχωρίου: καλλιτεχνήσανε αφίσα, παίξανε με τις λέξεις (αγάπη, τροφή, υγεία, στοργή, και τις έννοιές τους), διαβάσανε το παραμύθι της Τάνιας Μάνεση ΑΝΤΙΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΑ, ακούσανε τον ύμνο της UNICEF:

LULLABY https://www.youtube.com/watch?v=VK61mWZui,

μιλήσανε για τις διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών (Χαμόγελο του παιδιού, unicef, actionaid, Μαζί για το παιδί) και κυρίως βάλανε στις καρδιές τους τα λόγια του Αντώνη Σαμαράκη: “Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και την φροντίδα μας, όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου..”

Κ.Δ.Α.Π. Πευκοχωρίου: αφού διαβάσανε την ηλεκτρονική εκδοχή του παραμυθιού “ Η ζωή  στη λουλουδουπόλη”, ένα παραμύθι για τα δικαιώματα των παιδιών,  τα παιδιά  ζωγράφισαν  και δημιούργησαν  ένα κολλάζ  με τα δικαιώματα  τους.

Παιδικός Σταθμός Καλάνδρας: δώσανε στα παιδάκια μπαλόνια από κάνσον χαρτόνι και τα χρωμάτισαν με τέμπερες, στη συνέχεια με τέμπερα έκαναν το αποτύπωμα της παλάμης τους και τέλος κόλλησαν πάνω σε κάθε μπαλόνι μία φωτογραφία με τα δικαιώματα του παιδιού. Τα πολύχρωμα μπαλόνια συμβολίζουν τη διαφορετικότητα και η ένωση των μπαλονιών συμβολίζει την ισότητα. Έτσι τα παιδιά κατανόησαν ότι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ  ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Κ.Δ.Α.Π. Νέας Σκιώνης: γνώρισαν περισσότερο τα δικαιώματα τους, ήρθανε σε επαφή με τα συναισθήματα τους και όλα ΜΑΖΙ δημιουργήσανε το δικό τους κολλάζ δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμά σε όλους μας.

Παιδικός Σταθμός Αφύτου: μιλήσανε για τα παιδάκια από όλες τις φυλές του κόσμου. Παρατηρήσανε το χρώμα του δέρματος, τα ρούχα που φορούν και γενικότερα χαρακτηριστικά της κάθε μιας φυλής. Χορέψανε σε κύκλο το τραγούδι “Αν όλα τα παιδιά της γης”. Ζωγραφήσανε παιδάκια διαφόρων φυλών και μετά τα κολλήσανε για να φτιάξουνε το ΓΑΪΤΑΝΆΚΙ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ.

Κ.Δ.Α.Π. Παλιουρίου: μιλήσανε για τα δικαιώματα των παιδιών και για τους οργανισμούς που τα βοηθάνε να έχουν αυτά που δικαιούνται. Τα παιδιά αφού φτιάξανε την δική τους μικρή αφίσα για τα δικαιώματα των παιδιών τραγούδησαν όλα μαζί ” Αν όλα τα παιδιά της γης”.

Παιδικός Σταθμός Νέας Φώκαιας: διαβάσανε το βιβλίο «έχω μήνυμα για όλα τα παιδιά της γης», εξηγήσανε στα παιδιά μέσα από εικόνες πως δεν έχουν όλα τα παιδάκια τις ίδιες ανέσεις με εμάς, ακόμα και τροφή και νερό που θεωρούνται αυτονόητα! Χορέψανε το τραγούδι «αν όλα τα παιδιά της γης», ζωγραφήσανε λουλούδια με το τι θα θέλανε να έχουν όλα τα παιδάκια και τα κολλήσανε στον αγρό των δικαιωμάτων.

Κ.Δ.Α.Π. Καλλιθέας: κάνανε τον ”Δρόμο προς τα Δικαιώματα” ένα παιχνιδάκι με σχηματισμό Παζλ καθώς και Κάρτες Μνήμης των Δικαιωμάτων των παιδιών. Επίσης τα παιδιά γράψανε το Εικονόλεξο από το τραγουδάκι ”Αν όλα τα παιδιά της Γης” και έτσι κατάλαβαν πόσο σημαντικές είναι κάποιες έννοιες όπως Οικογένεια, Παιχνίδι, Υγεία, Φαγητό, Νερό, Σχολείο, Ειρήνη.

 

Αγαπάμε όλα τα παιδιά του κόσμου και σεβόμαστε τα αναφέρετα δικαιώματα τους.

Σε έναν καλύτερο κόσμο λοιπόν! Σε ένα καλύτερο αύριο!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βορείου Ελλάδος, έναν συνεκτικό ιστό ανάμεσα στον άνθρωπο και την τέχνη.

Περισσότερα