ΚΕΔΗΚ

From the blog

Νέα - Ανακοινώσεις

Η «Απολογία του Σωκράτη» έτοιμη να κατακτήσει και το Βελιγράδι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Απολογία του Σωκράτη» έτοιμη να κατακτήσει και το Βελιγράδι

 

Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου

Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 19.30

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού παρουσιάζει την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου   (Δημοκρατία της Σερβίας), την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 19.30.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), υιοθέτησε αμέσως την πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ανεβάσει στο ιστορικό κτήριο της Όπερας του Βελιγραδίου (National Theatre of Belgrade) την «Απολογία του Σωκράτη», μία  παραγωγή που καθήλωσε χιλιάδες θεατές και συνεχίζει το ταξίδι της, μετά από παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, στη Ρουμανία, στην Κύπρο και στο Βιετνάμ όπου αποθεώθηκε στην ιστορική Όπερα του Ανόι.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, μια παράσταση στην αρχαία ελληνική γλώσσα, της πιο συγκλονιστικής ίσως δίκης στην ιστορία του πολιτισμού (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα σερβικά), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

«Η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα εξωστρεφής και δραστήρια τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προβολής του τουριστικού της προϊόντος, προβαίνει στην συγκεκριμένη δράση αξιοποιώντας τομείς που άπτονται της τουριστικής προβολής όπως το θέατρο, η μουσική και ο πολιτισμός.

Εξάλλου ο Πολιτιστικός Τουρισμός αποτελεί βασική συνιστώσα του τουριστικού προϊόντος  της Περιφέρειάς Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεπώς η οποιαδήποτε πολιτιστική μας εκδήλωση στη Σερβία ενισχύει την παρουσία μας στα κριτήρια τουριστικής επιλογής των Σέρβων, ενισχύοντας το προφίλ της Περιφέρειας και σε άλλες, «εναλλακτικέ» μορφές τουρισμού όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, προσδοκώντας έτσι στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο.

Ο αρχαίος πολιτισμός της χώρας μας, αποτελώντας φάρο πολιτισμού σε παγκόσμια κλίμακα, μπορεί να αποτελέσει, μέσα από ένα θεατρικό έργο, όπως αυτό της «Απολογίας του Σωκράτη», αυτού του μεγάλου δασκάλου και σοφού της αρχαιότητας, δυνητικά ένα ακόμη τρόπο ενίσχυσης των δεσμών των δύο χωρών αφενός και αφετέρου δημιουργίας αμφίδρομου ρεύματος πολιτιστικών events, με απώτερο σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών προς την περιοχή μας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εργάζεται με προσήλωση στην επίτευξη αυτού του στόχου”, υπογράμμισε ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και την ενεργή υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι.

 

Απολογία του Σωκράτη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βορείου Ελλάδος, έναν συνεκτικό ιστό ανάμεσα στον άνθρωπο και την τέχνη.

Περισσότερα