ΚΕΔΗΚ

Δημοτικές Επιχειρήσεις

Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας

Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας – Δήμος Κασσάνδρας

Το πρόγραμμα των Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας του χρηματοδοτείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), στα πλαίσια της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής» του ΕΣΠΑ 2007-2013,  το οποίο υλοποιείται από την Κ.Ε.ΔΗ.Κ. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τρεις  μονάδες που δραστηριοποιούνται σε όλα τα Δημοτικά και Τοπικά  Διαμερίσματα του Δήμου Κασσάνδρας.

Η πρώτη με έδρα την Χανιώτη (δραστηριοποιείται στα Τοπικά διαμερίσματα Χανιώτης – Πολυχρόνου – Νέας Σκιώνης) και είναι επανδρωμένη με μία Νοσηλεύτρια, μία Κοινωνική Λειτουργό και μία Οικογενειακή Βοηθό.

Η δεύτερη με έδρα το Πευκοχώρι (δραστηριοποιείται στα Τοπικά διαμερίσματα Πευκοχωρίου – Παλιουρίου – Αγίας Παρασκευής)  και είναι επανδρωμένη με μία Νοσηλεύτρια, μία Κοινωνική Λειτουργό και μία Οικογενειακή Βοηθό. Η Τρίτη με έδρα την Καλλιθέα (δραστηριοποιείται στα Τοπικά και Δημοτικά διαμερίσματα Καλλιθέας – Αφύτου – Καλάνδρας – Φούρκας – Κασσανδρείας – Νέας Φώκαιας)  και είναι επανδρωμένη με δύο νοσοκόμες, μία  κοινωνική  λειτουργό  και δύο  οικογενειακούς βοηθούς.

Στα δώδεκα  χρόνια που λειτουργούν οι Μονάδες Κοινωνική Μέριμνας (λειτουργούν από τις αρχές του 2000) κατάφεραν να αναδείξουν και να καταγράψουν σχεδόν όλα τα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής μας. Πρέπει να τονίσουμε ότι η αποδοχή του προγράμματος στο σύνολο των κατοίκων του τόπου μας ήταν ευρεία και αποτέλεσε πόλο έλξης και ανακούφισης για τις περιπτώσεις κυρίως των ηλικιωμένων συντοπιτών μας.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα:

  • Ηλικιωμένα: (μοναχικά ή μη αυτοεξυπηρετούμενα λόγω προσωρινών ή χρόνιων προβλημάτων υγείας ή χωρίς οικονομικούς πόρους ή με αδρανές άτυπο δίκτυο)
  • Άτομα με αναπηρίες  και ειδικές ανάγκες

Το πρόγραμμα παρέχει:

  • κοινωνική έρευνα, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων,
  • συνεργασία και διασύνδεση με κοινωνικές υπηρεσίες, παραπομπές,
  • νοσηλευτική φροντίδα (έλεγχος αρτηριακής πίεσης & σακχάρου, ενεσοθεραπεία, συνταγογράφηση φαρμάκων και αγορά αυτών, περιποίηση κατακλίσεων, συνοδεία σε νοσοκομεία κλπ),
  • οικογενειακή βοήθεια (συντροφιά, στοιχειώδη καθαριότητα, εξόφληση λογαριασμών, ψώνια, κλπ).